Workshops

Tijdens een workshop staat het zelf tekenen, plezier en ontspanning, en ervaren wat dit met je doet, voorop. Ik combineer tekenopdrachten én NLP met elkaar. Zodat je een optimaal contact en samenwerking met je onbewuste hebt. In een workshop zit altijd een visualisatie of geleide fantasie en lichaamswerk,
De workshops worden gegeven in groepen. De thema’s zijn geschikt voor zowel volwassenen, pubers en kinderen. Voor iedere leeftijd wordt de inhoud van de workshop specifiek op maat gemaakt.

* SoulCollage®
Je krijgt uitleg over SoulCollage® en hoe je zelf kaarten maakt. Er is veel ruimte om zelf kaarten te maken. Natuurlijk lees je ook je zelfgemaakte kaart.

* Ontdek je krachtdier
Via een trancereis/visualisatie ontmoet je je krachtdier. Je maakt een tekening n.a.v. je visualisatie. We bespreken en lezen de tekening. Vragen die je kan stellen zijn bijvoorbeeld:  Welke eigenschappen en kwaliteiten heeft dit dier. Hoe gebruik ik deze in mijn dagelijks leven.

* Muzikaal tekenen
Je krijgt uitleg over ritmisch-dynamisch en energetisch tekenen. Je oefent eerst deze manier van tekenen door het tekenen aan de hand van korte opdrachten.
Hierna  maak je tekeningen op verschillende soorten muziek. Na afloop bespreken we de tekeningen.

 * Teken je eigen schatkaart
Aan de hand van een heelbeeld (= bepaalde opzet van een tekening) teken je je eigen innerlijke schatkaart. Je ontdekt welke kwaliteiten en mogelijkheden in jou aanwezig zijn en zich aandienen om opgegraven te worden. Deze tekening is een speciaal kadootje voor jezelf. Het tekenen van een heelbeeld is ontspannend. Het is tevens een mooi anker om te gebruiken in je dagelijkse leven.  Natuurlijk lezen we ook nog de tekening.

* Dagbeelden tekenen
Een dagbeeld is een tekening/collage zoals je schrijft in een dagboek. Het is een weergave van een specifieke gebeurtenis/moment/gevoel/sfeer etc. van een dag. Het is ook een fantastische manier om bijvoorbeeld vakantie herinneringen te maken.
Je gaat vooral heel veel tekenen en experimenteren met materialen en technieken. Tijdens de workshop heb je de mogelijkheid om één of meerdere dagbeelden te maken. Wat wil je herinneren? Wat wil je uiten? Wat zijn je inspiratiebronnen? Welke technieken gebruik je? Wat toont en vertelt de tekening je?

* Helende beeldverhalen
Een helend verhaal is een metafoor waarin een oplossing geboden wordt voor de belemmeringen en uitdagingen die iemand ervaart. Met het verhaal wordt het helend vermogen van iemand direkt aangesproken.
In plaats van schrijven ga je een helend verhaal tekenen.
Je krijgt uitleg over de structuur van een helend verhaal. Je leert je eigen helende verhaal maken. Je leert m.b.v. eenvoudige vormen een tekening maken.
Tenslotte teken je je eigen helende beeldverhaal.

 * Innerlijk portret
Je krijgt theorie en informatie uit NLP over de betekenis van specifieke delen van het hoofd en onze zintuigen.
N.a.v. een visualisatie en lichaamsoefening teken je blind je eigen portret.
We bespreken de portretten. Wat toont/zegt jouw innerlijke portret?

* Innerlijke Buddha schilderen
Tijdens de workshop teken je via een stappenplan een buddha-hoofd. Je schildert het portret daarna naar eigen inzicht en gevoel met acrylverf op doek in.
Er is ruimte om het schilderij te bespreken.
Je hoeft geen teken/schilderervaring te hebben.