fbpx

Musical Landscapes

Musical landscapes zijn energetische tekeningen die ter plekke tijdens live concerten zijn gemaakt.
Elke tekening is een weergave van de energie en de muziek die klinkt op dat bepaalde moment; de sfeer, de klank, stilte, beweging, dynamiek,ritme, volume, samenspel, gevoel, emotie, compositie.
Soms is een tekening de weergave van een bepaald nummer, soms is het een weergave van een hele set en is er gedurende verschillende nummers doorgetekend in een tekening. Dan weer wordt de muziek verbeeld in een heleboel kleine losse weergaven die ieder voor zich weer een verhaal vertellen.
Bij elk concert kan dit anders zijn en is vooraf niets bepaald. Ook het materiaal- en kleurgebruik is vooraf niet bepaald.
Op het moment dat de muziek klinkt, gaat het tekenen vanzelf en stuurt als het ware de energie van de muzikanten en hun geluid het beeld.
Er is nadien niets meer aan de tekening veranderd. Het is wat het is.

Op www.jazzradar.com worden regelmatig mijn Musical landscapes getoond.

Musical Landscapes zijn ook live concerten/performances die ik samen met Sanne Rambags geef. Een spel van improvisatie waarin de diepere lagen van het onderbewuste worden aangeraakt tijdens het concert.
Vocaliste Sanne Rambags brengt met klanken en kleuren alle mogelijkheden van de stem naar buiten. Ze creëert vanuit een pure intentie een magische verbinding met het publiek en het ‘NU’. Ik vang met mijn tekeningen de bewegingen van de muziek in kleuren en vormen. De schilderingen maken ter plekke zichtbaar wat er in het onderbewuste speelt, wat voor de zintuigen in de muziek niet zichtbaar is. Zo ontstaat er een communicatie tussen stem en beeldende kunst, een dans op papier, waarin de zwerftochten van de stem worden vertaald naar visuele, bijzondere, kleurrijke landschappen.
Graag komen we op lokatie een duo-concert voor je verzorgen.